Halaman

Saturday, January 22, 2011

Baju Melayu Cikgu Mala Menjadi Rebutan

Dalam menyusur pulang, dari pentas bergerak PAS, pengacara menjemput sesiapa hendak membaca doa sebelum pulang bagi sesi perarakkan pengiringi penamaan calun. Terkejut UMA ada seorang ustaz datang kepentas itu membaca doa mendoakan supaya Allah menjahanamkan BN dan UMNO dan membuka hati pengundi mengundi PAS. Yang ada berselerak di pentas tersebut mengaminkannya. Bila ada keadaan macam ini selalu berdetik hati UMA dengan perkataan binatang............UMA geling kepala.

UMA melintasi satu gerai yang menjual pakaian. Pakaian tersebut di namakan baju melayu Cikgu Mala. Sejak pagi UMA lihat orang berkumpul di gerai itu. Peniaga yang menjual pakaian tersebut berkata belilah sebagai sokongan kepada Cikgu Mala.

Yang peliknya, semua yang membeli baju melayu Cikgu Mala adalah orang lelaki. Mungkin mereka terbayang kalaulah isteri masing masing pakai wajah mereka secantik Cikgu Mala.

agbr47:Apa kaitan nama baju sebagai sokongan kepada calun? Orang Pas mudah termakan pujuk rayu saperti ini. Sebab itu mereka terpedaya dengan nama parti politik yang di pangil Parti Islam SeMalaysia sebagai parti Islam.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!