Halaman

Friday, January 7, 2011

Bakal Presiden Menipu.

"Saya masih teringat bagaimana saya mengigil bila mendapat tahu segala perancangan azmin dan anwar dengan segala agen asing untuk menghancurkan negara bahkan perancangan mereka sekiranya Mahathir dapat digulingkan melalui keruntuhan ekonomi, mereka bercita-cita MENGHAPUSKAN SISTEM BERAJA DAN MENGISTIHARKAN REPUBLIK DAN MENGHALAU RAJA RAJA MELAYU KELUAR DARI NEGARA. SETERUSNYA MELANTIK DIRINYA SENDIRI SEBAGAI PRESIDEN DAN AZMIN SEBAGAI TIMBALAN PRESIDEN TERMUDA DIDUNIA.CITA-CITA TERLALU BESAR SEDANGKAN DIRI TERLALU KOTOR BERGELUMANG DENGAN NAJIS DAN BANGKAI.MAKA DGN ITULAH SAYA MENGAMBIL RISIKO YG CUKUP BESAR UNTUK MENYELAMATKAN BUMI BERTUAH INI." - Umi Hafildah


Begitulah angan-angan nuar yang kononnya bercita-cita nak jadi Presiden Malaysia manakala Azmin akan di tabalkan sebagai Timbalan Presiden Malaysia termuda selepas menghapuskan sistem beraja. Dan konon  bakal Presiden ini, sekali lagi menipu pengundi PRK Tenang untuk membawa bukti perjanjian-perjanjian yang berkaitan kerajaan dengan APCO saperti mana yang di ucapkannya di Felda Cemplak yang lalu sekiranya beliau datang lagi ke Labis.

Pada malam tadi 7hb Jan 2011, Anuar sekali lagi berada di Labis bagi menyampaikan ucapan di upacara Majlis Jamuan Makan 'Ubah Sekarang' anjuran PKR Cabang Labis. Selepas 1 jam berucap, tidak ada satu pun pejanjian-penjajian yang di janjikan itu di buktikan. Pengundi Labis khasnya penyokong-penyokong PAS bulat-bulat tertipu.

Majlis yang di hadiri oleh 500 orang penyokong PKR bagi menyokong calun Parti PAS dalam menentang Barisan Nasional dalam Piliharaya Kecil Dun Tenang nanti di adakan di sebuah restoran yang menghidang menu masakan Cina dan minuman arak. Anuar masih lagi mengulang kononnya kerajaan pemerintahan PR jauh lebih maju tetapi sebaliknya keadaan ikonomi kerajaan tersebut lebih teruk merosot terutama Selangor di sebabkan perbelanjaan yang tidak terkawal.

Turut Hadir pemimpin PKR pusat, Thien Chua, pemimpin PKR negeri, dan pemimpin PKR Daerah Segamat.  PAS pula menghantar penceramah wanita muda yang ura-ura akan di calunkan sebagai wakil PR untuk PRK Tenang kelak.

Runggutan sebahagian yang hadir kerana mempercayai pada hari itu nuar akan membawa bukti-bukti sebagai yang dijanji semasa berucap di Felda Cemplak bertukar menjadi marah. "Patutlah orang kata dia raja putar belit" kata salah seorang yang kecewa menunggu sehingga keakhir ucapan nuar. "Ini orang memang tak boleh di percayai" kata yang lain.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!