Halaman

Sunday, January 23, 2011

Cikgu Mala di NAFI HAK BERSUARA!!!

Biasanya PKR mefitnah akbar arus perdana, RTM, TV3 dan kaum kerabatnya sebagai tidak bebas, tidak telus, tidak adil memberi peluang pemberitaan kepada puak puak PR. Mereka kerap menyeru penyokong penyokong mereka memulaukan media media tersebut.

Semalam, satu negara menyaksikan sendiri isu itu hanya putarbelit PR semata mata. Ketika Cikgu Mala sedang bersedia untuk memberikan pandangan beliau kepada pemberita, Thien Chua dengan pantas memelok Cikgu Mala supaya tidak membuat sebarang kenyataan. Tersipu sipu Cikgu Mala. Cikgu Mala hanya sempat mengucapkan "Minta maaf ye". Gambar menunjokkan Cikgu Mala di pelok dan di bawa lari dari pemberita. Hak bersuara Mala di nafikan.

Hamjadah kau Thien Chua. Kau pelok isteri orang? Ni lah kalau dah politik. Batasan akhlak Islam di ketepikan. kau sedar tak yang Cikgu Mala mewakili Parti Islam dan isteri orang? Peristiwa itu berlaku di mata halayak ramai. Malahan, jutaan rakyat Malaysia yang menunton TV3.

agbr47: Di mana kebebasan bersuara, kebebasan akbar yang sering kau laungkan. PR pun ada halangan hak mengeluarkan pendapat?

3 comments:

 1. mohon link http://wicararumi.bolgspot.com

  ReplyDelete
 2. karl,
  Saya telah pautkan address tetapi terdapat Error Msg saperti di bawah. Sila check url, dan maklomkan kepada saya semula.

  "Tidak boleh menjejak suapan untuk URL ini. Masa catatan dan kemas kini blog tidak akan dipamerkan. Tambah URL juga?"

  ReplyDelete
 3. karl,
  saya telah dapat kesan kesilapan url tuan ialah pada ejaan blogspot telah telah di eja sebagai bolgspot. Saya pautkan semula. Tk.

  ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!