Halaman

Wednesday, January 5, 2011

Dendam Tak Sudah Asri Pada YB Zul. Asri berpendapat YB Zul Hina.

Asri (Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin) menghentam pandangan YB Zul kerana mencadangkan Suhami derhaka supaya di kenakan Sek 121 Kanun Jenayah Keseksaan. Asri berpendapat "Cadangan ini sebenarnya lebih hina dan besar dosanya daripada menggalakkan pemerintah berzina, atau berjudi atau minum arak atau kesemua maksiat yang lain" ulas beliau dalam blog Minda Tajdid bertajuk "BUNUH PENGKRITIK SULTAN, SATU CADANGAN YANG HINA". Klik sini.

Asri meracun minda rakyat dengan membawa isu ini sebagai kononnya mengkeritik Sultan sedangkan YB Zul membawanya melalui mentafsir undang-undang negara. Asri menuduh Yb Zul sebagai ada agenda politik manakala beliau kononnya mengulas dari sudut Islam. Sepanjang tulisan yang Asri ulas ialah kritik bukannya derhaka. Seorang lagi mengaku diri lebih Islam dari orang lain. UMA berpendapat Asri sendiri mengulasnya dari bentuk politik kerana tajuk itu sendiri telah di selewengkan.

Di Felda Cemplak Labis, dalam kononnya ceramah mesra rakyat PAS, nuar ada menasihat penyokong-penyokong PR supaya jangan buat fitnah. UMNO memang kaki fitnah. Sedangkan ucapan nuar penuh dengan fitnah. Alim nuar tu. Bertempik penyokong PAS bertakbir.

Di sini Asri pula menuduh YB Zul ada agenda politik sedangkan sebenarnya dia sedang berpolitik dalam tulisannya.

agbr47: Pening kepala apabila ramai mengaku ahli ugama tetapi ada kepentingan individu. 

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!