Halaman

Monday, January 3, 2011

GEMPAR!!!: KDN sila ambil tindakan.

Saksikan sendiri apa yang Faesal tulis berhubung dengan Baginda Sultan Selangor dalam Blog Pulakdah dia. UMA telah save web page blog http://pulakdah.blogspot.com/2011/01/sultan-selangor-sudah-lebih.html kedalam hardisk.

KDN, sila ambil tindakkan.

Siapa yang ajar anak muda kita sampai bersikap bergini? Inilah penangan Nicky Ajis yang sentiasa mendendangkan kononnya hanya berpaksi kepada tuhan yang lain perlu di tolak. Kebanyakan ahli PAS besar kecik dah besar kepala dan jadi biadap.

agbr47: UMA tunggu kempen PRK Tenang jika ada yang memperkecilkan darjat Baginda Sultan Johor.

Sunday, January 2, 2011


Sultan Selangor Sudah Lebih...

Sultan Selangor

Ia sesuatu yang salah apabila melantik seorang duta yang moralnya boleh dipersoalkan. Salah untuk melantik seorang ahli politik yang rasuah menjadi Pengerusi FELDA – sebuah kuasa yang diamanahkan berbilion-bilion amanah untuk manfaat orang Melayu yang bergantung kepada Felda untuk masa depan mereka. Ianya salah membenarkan mana-mana Menteri untuk duduk sehari lagi di pejabatnya jika terdapat kemungkinan dia mungkin terlibat dalam perkosaan seorang warga asing – dalam kes ini seorang pembantu rumah Indonesia.

Ya, kami tahu dia tidak didapati bersalah atas sebarang jenayah tetapi ini menjadi tumpuan integriti kita sebagai sebuah negara. Sehingga dia menjawab sepenuhnya tuduhan dan kesangsian dia tidak boleh memegang amanah rakyat di pejabatnya. Apa yang lebih membimbangkan Perdana Menteri kita tidak ambil kisah – duta liar, ahli politik yang rasuah dan perogol (kemungkinan) seolah-olah standard piawai untuk mereka tidak sama seperti rakyat biasa di Malaysia. Seolah-olah mereka yang berjawatan tinggi tidak tertakluk bagi piawaian tingkah laku yang tertakluk kepada kami dan rakyat yang lain. Perdana Menteri kita bersalah kerana membiarkan dan menerima kesalahan-kesalahan ini dan menggambarkan juga sensitivitinya kepada tatasusila.

Dan sekarang seperti Perak, mereka menggunakan seorang Sultan utnuk melakukan perbuatan jijik mereka. Mereka gunakan Sultan Selangor untuk 'sahkan' pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri. Kita semua tahu bahawa Sultan Selangor terikat dengan kerajaan Barisan Nasional demi makanan hariannya. Dia telah membuat banyak wang daripada banyak urus niaga perniagaan di mana, kebanyakannya, kerajaan BN telah seolah-olah terlepas pandang penglibatannya. Dan sekarang mereka telah menunjukkan tanda-tanda bahawa mereka telah memegang Sultan Selangor ini. Jika kuasa Sultan digunakan Barisan Nasional atas pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri ini, saya rasa dia sendiri akan mendedahkan dirinya sendiri atas beberapa isu.


http://www.sinemamalaysia.com.my/image.php?id=2056
Kavita Kaur

Salah satunya berkenaan kehidupan peribadinya. Biar saya jelaskan dengan lebih tepat – Sultan, yang juga ketua agama Islam negeri - selalu 'main' dengan perempuan di dalam dan di sekitar Kuala Lumpur. Anda 'main' dengan pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri, kami 'main' dengan persekitaran anda. Kami boleh memulakan dengan seorang teman wanita bukan Melayu milik anda yang pernah anda langgan sebagai teman 'main' selama beberapa tahun. Anda mungkin sangka ianya keseronokan yang bagus dan indah sekali sehingga anda lupa bahawa Internet akan mendedahkan apa yang surat khabar tidak beritahu! Jadi berjalan dengan berhati-hati dan fikir apa yang anda lakukan. Teruskan hidup tidak berguna anda yang dibayar oleh duit rakyat dan tinggalkan politik sendirian. Ganggulah politik sekiranya anda dan saudara lelaki anda ingin melihat berakhirnya pemerintahan anda seperti Maharajah di India yang telah lihat berakhirnya kuasa mereka lebih awal daripada yang mereka fikirkan.

5 comments:

 1. SUSAH NAK KOMEN NIE........TINDAKAN SEGERA KENA AMBIL KAT MAMAT NIE..ADUN TU KENA ISA CEPAT..TAK NANTI CINA BESAR KEPALA NGAN INDIA...KDN KES BENG HONG DIA CEPAT..KES MATI DLM LOKAP PUN CEPAT JER.... KES RAJA DIA LAMPAT...........NAMPAK SGT LA...TAPI HAKIKAT NYA NAPER ORG MELAYU SENDIRI BERANI MENGATAKAN RAJA MEREKA....APA KAH SELAMA NI RAJA MELAYU NI HANYA NAMA ATAU SEMEMANG NYA MEREKA INI BERJUANG UNTUK KEMAKMURAN DAN MEMASTIKAN ORG MELAYU TERUS HIDUP AMAN DAN DAMAI.....ATAU ....... ERMMM ...ORG MELAYU RAMAI YANG SUSAH...TOLONG LA SIKIT...CINA DAH KAYA TOLONG BUAT APA....

  ReplyDelete
 2. lokap saja budak kurang ajar tu. Hishamudin lembik

  ReplyDelete
 3. Semua masalah adalah desebabkan tiada tindakan dari Menteri Dalam Negeri. Mahu jadi menteri tapi tak tau buat kerja sebagai menteri... hampeh betul hishamuddin

  ReplyDelete
 4. KDN tidor z z z zzzzzzzzzzzzzzz? kroooooh, krooooh,,,,,,,,,,,,,,,...............

  ReplyDelete
 5. Maaf, terasa utk menegur sedikit. setelah sy sendiri buka link tersebut, sy dapati penulis tersebut hanyalah men'translate' tulisan asal dr blog http://steadyaku-steadyaku-husseinhamid.blogspot.com/2011/01/methinks-sultan-of-selangor-does-too.html . maka, pd pandangan sy, yg sepatutnya diambil tindakan adalah penulis asal yg dlm bhs inggeris ini. walaubagaimanapun, yg men'translate' pun sepatutnya lebih peka dgn apa yg cuba di'translate'. wallahualam.

  ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!