Halaman

Monday, January 10, 2011

Jutawan Yang Merompak hak Rakyat

Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Dato’ Ahmad Bin Maslan sedih kerana kebiasaan kekurangan barang penguna akibat penyeludupan barangan penguna ke negara jiran. Senario sebegini yang terjadi hari ini kepada barang-barang yang diberi subsidi mengakibatkan ia lebih murah dari pasaran serantau. Akibatnya berlaku penyeludupan pada skala yang merugikan negara dan rakyat. Beliau bercakap pada pertemuan dengan Pimpinan MCA Labis


agbr47: Jutawan yang berkemampuan membeli barangan dengan skala besar saperti ini merompak hak rakyat melalui peruntukan subsidi yang di berikan oleh kerajaan supaya rakyat tidak menanggong kos barangan penguna yang tinggi. Mereka mengambil keuntungan yang berlebihan sebaliknya rakyat menderita kerana ketiadaan barangan tersebut dipasaran.


Siapakah jutawan-jutawan saperti itu? Di manakah kesetiaan mereka kepada negara? Apakah mereka tidak terfikir dengan merompak barangan yang bersubsidi itu rakyat akan menderita?


Selepas kerajaan bersusah payah membantu rakyat melalui subsidi, sebaliknya pembangkang pula mefitnah kerajaan sebagai tidak cekap akibat dari ketiadaan barang di pasaran dan harganya meningkat. Mereka yang merompak hak rakyat saperti ini wajar di berikan hukuman yang berat.


sumber: kickdefella

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!