Halaman

Friday, January 7, 2011

Pemimpin UMNO Tidak Tahu Harga Barang Naik - Anuar

Anuar Ibrahim memperlekeh pemimpin UMNO sebagai tidak tahu harga barang naik. Anuar berucap di hadap 500 orang penyokong PKR Cabang Labis di Restoran G & D Labis. "Pemimpin UMNO mana tahu barang naik. Dia tidak makan di warung-warung. Kalau makan pun free. Sana free, sini free. Dia tak bayar. Mana dia tahu barang naik?" kata beliau yang di sambut dengan gelak ketawa serta tempok tangan penyokong-penyokong beliau.

Anuar Sedang berucap di Majlis Jamuan
Makan 'Ubah Sekarang'
Hanyir bau arak & makanan

Anuar Ibrahim masih lagi memainkan isu yang sama ketika berucap di Felda Cemplak yang lalu berhubung kerajaan Selangor memberikan air percuma sedang Johor air berbayar dan naik pula. Anuar membidas kerajaan sekarang sebagai tidak cekap. Beliau memperdayakan penyokong-penyokong PKR bahawa kemajuan negeri Johor jauh tertinggal jika di bandingkan dengan kerajaan PR yang di pelopori Selangor, Penang, Kedah dan Kelantan. Malahan ikonomi Johor terus merundum jatuh di bandingkan dengan negara ikon beliau Singapura dan Indonesia. "Sebab itu kita mesti ubah sekarang kerajaan yang ada", kata beliau lagi.

Anuar berucap pada masyarakat Cina
Anuar berterusan mengapi-apikan masyarakat Cina dengan memfitnah bahawa penyiasatan Tan Beng Hock sebagai tidak adil dan menuduh kerajaan beranggapan punca kematian TBH di sebabkan jatuh sendiri. Beliau juga menarik sempati penyokong bahawa penyiasatan mata beliau hingga lebam juga tidak di siasat dan di ambil tindakan dengan adil sambil berjenaka "Mana ada lebam, itu mata lebam sendiri". Malahan beliau di anyaya dalam tempoh tahanan.

Wakil PAS selesa dengan bau arak.
Dewan yang di penuhi majoriti kaum Cina, wakil masyarakat India dan wakil dari PAS. Wakil PAS yang berada di hadapan kiri dewan, selesa dengan bau arak dan hanyir makanan menu Cina yang di hidangkan dari 50 buah meja di dalam dewan tertutup tersebut.

Rastoran G& D
Anuar yang berucap selama 1 jam mengakhiri ucapan beliau dengan memohon supaya penyokong-penyokong memberikan bantuan kewangan untuk tujuan risalah piliharaya PRK Tenang. Pekikan reformasi di laungkan beberapa kali oleh pengacara sebelum pencaramah muda wanita PAS mengucapkan assalamualaikum kepada hadirin yang hampir kesemuanya orang kafir dalam dewan tersebut.

agbr47: Sepanjang pulang kerumah UMA tertanya, PAS minta sedekah, PKR minta sedekah. Dari mana UMNO dapat sumber kewangan untuk tujuan piliharaya? Apa sumber kewangan UMNO?

2 comments:

 1. CANTIKK ...
  ARAK CAMPUR PAS = PASBERG

  TENANG KITA GEMPUR !

  ReplyDelete
 2. salam

  HUH GAP...best la ur word tuh... PASBERG...cayalahh bro...jom semua rakan2 blogger kite berkunjung ke LABIS


  p/s : saya kat labis ni pon xsempat jumpe pak nuwar,ingat nak salam ngn die dan bgtau "TERIMA KASIH KERANA MEMPORAK-PERANDAKAN UMAT ISLAM,TERUTAMA DIMALAYSIA".tp mesti dh ramai ckp mcm tuh kan...

  HIDUP PASBERG...hehheheheeee
  zera yatt

  ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!