Halaman

Thursday, January 13, 2011

Setelah Pentas Dunia Bertambah Kecil, "Raja" Lari Kedalam Negeri?

Dulu boleh lah. Semua yahudi dok sokong kerana buat kerja untuk yahudi. Sekarang sokongan yahudi telah mula mengecil. Sedangkan semua pehak menuntut semula kebaikan di dalam diri beliau untuk diri mereka.

Teringat UMA kepada ceramah Pak Ustas. Ustas kata kita mesti melebihkan amalan sunat. Wajib aje tak cukup. Di akhirat nanti apabila kebaikan dan keburukan di pertimbang, semua akan datang kepada orang yang di pertimbang itu. Mereka menuntut kebaikan yang ada padanya atas dosa yang telah dia lakukan keatas diri orang itu. Lalu satu persatu kebaikan itu akan di kurangkan sehingga kebaikan amalan wajib berkurangan. Apabila amalan kebaikan kurang di bandingkan kejahatan maka Allah mencampakan hamba itu ke api neraka.

Raja Drama nuar al juburi, belum lagi sampai kepadang masyar. Semua kebaikan diri beliau telah di tuntut di mahkamah dunia. Satu persatu keburukan dia di bongkar. Mereka menuntut segala ganti rugi. Dalam satu kes Nuar saman Tun Mahathir, sebaliknya nuar pula yang kena bayar dengan kos kepada Tun Mahathir. Sekarang tuntuntan dari UMI pula. Kayaraya Hafildah nanti dengan wang 700 juta, he...he..

Oleh kerana mahkamah dah tak boleh harap, satu demi satu keburukannya terbongkar dan dipaparkan, nuar perlu cari pentas dalam negeri untuk mewujudkan mahkamah sendiri. Dia perlukan sokongan rakyat. Di pentas ini tidak ada penguam bela. Nuar sendiri jadi pendakwa dan dia sendiri yang menjadi hakimnya. Penyokong akan jadi penonton di mahkamah songsang beliau. Nuar boleh berjanji akan membawa bukti dalam mahkamah tersebut dalam persidangan akan datang. Mahkamah dia pun boleh tangguh tangguh juga. Macam kes akan membawa perjanjian perjanjian yang berkaitan APCO dengan UMNO di Felda Chempelak jika beliau datang lagi ke Labis. Datang semula kerestoran G & D Labis, habuk pun takde.

Kalau pun ada bukti pada persidangan mahkamah akan datang, cukup bawa beberapa helai kertas, tak kiralah kertas kosong ke, kertas surat kabar keadilan ke waima surat pajak gadai. Nuar akan baca bukti itu kepada penyokong. Penyokong buta tuli akan tetap menyahutnya dengan Allahuakbar.

Pentas ini amat penting. Sebab itu nuar berusaha pentas ini perlu ada. Asal ada peluang bercakap sudah cukup. Cakap apa saja. Tak perlu takut benar tak benar. Bukan tak biasa berbohong pun. Blogger-blogger beliau, Haramkah, Keadilan, Mkini sedia memutar belitkannya.

Nuar tidak ada jalan lain. Nuar perlukan pentas. Nuar perlukan bercakap. Dia boleh bercakap dengan siapa sahaja. Dia boleh bercakap dengan PM waima sultan. Kemudian dia boleh beritahu penyokong dia, dia dah bercakap dengan orang-orang itu dan ini dan mereka semua dah kalah. Nuar perlu mementaskan drama drama baru. Untuk mencari penyokong baru. Penyokong yang dah bertaubat tak mungkin kembali semula.

Untuk mencapai hasrat beliau, beliau perlu mengunakan piliharaya. Piliharaya pentas terbuka yang boleh diambil kesempatan. Pemimpin PAS sendiri dah tak percaya kejayaan di Tenang. Nuar dan DAP tetap mahukan supaya PAS bertanding di Tenang. DAP mahu mencari penyokong baru bagi kaum Cina. Nuar nak guna pentas untuk mahkamah dia.

Dalam ceramah yang PAS anjurkan di Labis, penceramah PAS sendiri terkebelakang jika di bandingkan dengan nuar sendiri. Penceramah utama tetap nuar. Selingan baru PAS.

Raja drama terpaksa membuka banyak pentas dalam negeri sendiri.

UMA.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!