Halaman

Wednesday, February 2, 2011

Apa juga berlaku selepas ini, alfanso-rightstoon perlu bertanggongjawab

UMA amat kecewa dengan bangsa asing yang terus menyalakan api kemarahan Melayu. Setakat yang kita ada, walaupun Melayu di hina, di perbodohkan, kita masih lagi meletakkan keharmonian negara di berikan keutamaan. Tetapi jika api terus membara, sampai satu tahap kesabaran akan hilang juga.

Blog atau media pembangkang terus mencurah minyak kepada penyokong mereka. Saperti yang UMA dedahkan peranan scroll banner pada Mkini, membuktikan MKini sengaja menanam niat jahat agar orang bukan melayu berterusan marah dan benci kepada bangsa Melayu. Banner tersebut dengan sengaja menayangkan bendera  UMNO yang berlambangkan keris. Keris sebelum ini telah di gempar gempur sebagai senjata membunuh orang bukan Melayu dan menjadi bahan perlekeh pemimpin ultra cina dalam setiap ucapan atau tulisan mereka. Sedangkan scroll banner bagi parti PR yang lain di letakkan tiga wajah pemimpi, cuma UMNO dengan wajah PM dan TPM berserta lambang keris UMNO. Benarkah MKini menghurmati bendera UMNO atau ada agenda tersembunyi di sebalik banner tersebut?

Hasilnya timbul maki hamun bangsa bukan Melayu terhadap bangsa Melayu dan Raja Raja Melayu. Baru baru ini timbul satu blog yang mepariahkan Melayu dan pemimpin negara berbangsa Melayu, http://alfanso-rightstoon.blogspot.com sebagai contoh. Mereka tidak segan silu membuat penghinaan kerana mereka sedar tiada tindakkan akan di ambil oleh pihak pemerintah yang bertanggungjawab untuk menentukan kesejahteraan dan keharmornian negara berterusan. Bagaimana jika blog ini berterusan melakukan provokasi?

Pada minggu Lepas,  Lim Kit Siang dalam blog beliau dengan sengaja menerbitkan article berhubung dengan kajian sejarah yang kononnya orang Melayu bukan penduduk asal negara ini. Blog yang di baca oleh kebanyakannya orang bukan Melayu sudah tentu akan menyemai sikap biadap orang bukan Melayu kepada bangsa Melayu.

Jika keadaan saperti ini berterusan, apakah orang Melayu akan mampu terus bersabar? Apakah berdiam diri kerana kita sedang meminta sedekah undi orang bukan Melayu sehingga maruah bangsa sanggup di injak dan di hina?

Melayu bukan lagi lupa. Melayu sudah hilang harga diri dan menyerah diri untuk diperkosa.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!