Halaman

Wednesday, March 23, 2011

Mereka lagi hebat dari CSI

Hoi, cepatnya terjawab. Dari Blog Merah Tinta merungkai kesah di sebalik dakwaan video lucah yang pelakunya iras iras nuar ibrahim. Beberapa nama baru pula terkeluar. Nama Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Dato’ Eskay Shazril Abdullah di sebut sebagai orang yang melakukan konspirasi untuk menjatuhkan perwatakan nuar ibrahim. Blog MIM mempertikaikan sanggahan Dato Johari Abdul, Ahli Parlimen Sg Petani, Ahli Pimpinan Pusat Keadilan. berhubung komen D J tentang susuk tubuh pelaku dalam video tersebut. MIM bertanya apakah D J pernah melihat nuar berbogel?


Dalam sidang akhbar D J itu juga, D J dan Saifudin memaparkan gambar orang yang menjadi dalang sebenar yang melakunkan drama tersebut. Wau, memang iras muka nuar. Cepat betul dia dapat tangkap. Kalah CSI? Apa lagi tunggu, humban ke balai polislah?

Kalau gitu, D J dan Tan Sri Rahim Thamby Chik adalah di antara orang terawal melihat video tersebut.
  1. Isu penting. Kenapa D J tak laporkan kepada nuar lebih awal?
  2. Kenapa nuar berdiam diri jika telah mendapat maklumat awal tersebut?
  3. Tidak begitu yakin Johari boleh menyimpan rahsia cerita yang sebegitu rupa tetapi berani pula membuat pendedahan apabila telah terbungkar. Dia bukan calang calang orang di PKR.
  4. Mereka seolah olah dah ada makulumat awal, saperti gambar, nama sebenar Datuk T, Tan Seri Rahim Thamby Chik dan rakaman video. Kenapa tiada usaha untuk membenterasnya hingga terdedah.
  5. Apa hasrat tersembunyi mendiamkan diri di peringkat awal dan sekarang bercakap bukan bukan.

Pkr ni apa apa pun ada.

Sumber: MSO

Wednesday, March 23, 2011


Pendedahan

Dalang Wayang Lucah Di Pawagam Carcosa Seri Negara
Terdedah!
SELEPAS mendengar keputusan bicara dalam bicara bersabit kes liwat Anwar Ibrahim di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur sebelah pagi tadi saya beredar ke kantin untuk minum pagi. Sedang berbual seseorang datang mencuit bahu, bertanya tak pergi ke pejabat PKR di PJ ke? Untuk apa tanya saya? Ada pendedahan penting.
Orang itu berlalu tanpa memberi tahu butir lanjut mengenai sidang akhbar itu. Saya juga tidak mengambil berat mengenai apa yang dikatakan itu. Dari mahkamah saya singgah di pejabat selesai beberapa perkara, kemudian ke kedai makan. Seusai makan satu email masuk ke dalam mail saya.
Saya tidak mahu mengulas panjang mengenai email berkenaan buat masa masa ini. Di bawah ini saya turunkan sepenuhnya. Sama-sama kita nilai sendiri email yang merupakan kenyataan akhbar Ahli Parlimen Sungai Petani, Johari Abdul ini berhubung isu pendedahan video lucah. Hadir sama dalam sidang akhbar berkenaan ialah Ahli Parlimen Machang, Saifuddin Nasution Ismail. Wassalam - MSO.


Salam Saudara MSO,

ni sumber yg saya dapat. mungkin saudara dah terima atau dah tengok dulu drp saya. sekadar berkongsi. TK

KENYATAAN AKHBAR


Saya dihubungi oleh seorang kenalan yang sangat rapat bermula sejak 15 Mac 2011 untuk berjumpa dengannya mengenai sesuatu yang penting. Pada hari Isnin 21 Mac 2011 lebih kurang jam 12.20 tengahari, saya mengesahkan bahawa saya ada ruang untuk bertemu beliau.

Saya berjumpa dengannya di Hotel De Palma Ampang jam 4 petang hari itu, sebelum dibawa di dalam sebuah kereta yang lain. Kereta itu dipandu oleh dua orang yang saya tidak kenali.

Saya dibawa ke Hotel Flamingo Ampang, seterusnya dibawa ke sebuah bilik junior suite. Saya bertemu Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Dato’ Eskay Shazril Abdullah yang telah menunggu di dalam bilik tersebut. Saya turut disertai oleh kenalan saya tadi.

Saya duduk di depan Tan Sri Rahim Thamby Chik sementara Dato’ Eskay Shazril Abdullah duduk di sebelah saya. Kenalan saya tadi duduk di atas katil di belakang di dalam bilik tersebut.

Dato’ Eskay Shazril Abdullah mula bercakap dan mengatakan bahawa saya (“Johari Abdul”) adalah ahli Parlimen yang pertama akan menyaksikan tayangan video yang sedang mula dimainkan itu. Dia juga meminta pandangan saya mengenai Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

Sepanjang tayangan video tersebut, Dato’ Eskay Shazril Abdullah menjadi suara latar menerangkan beberapa perkara. Contohnya, dia menyentuh bagaimana cara individu terbabit menanggalkan kondom selepas perlakuan berakhir mempunyai risiko air mani akan terpercik ke kawasan yang besar. Menurutnya, tabiat itulah yang menyebabkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim sering meninggalkan bahan bukti seperti yang berlaku dalam kes liwat pertama tahun 1998 dulu.

Dia juga mendakwa bahawa dia selalu membawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke club house di mana berlakunya kejadian itu dan tempat-tempat lain di Thailand seolah-olah ini perkara yang kerapkali dibuat oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Menurutnya, setiap kali dia membawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke tempat itu, bilik itulah (yang dirakamkan) yang digunakan Dato’ Seri Anwar Ibrahim sementara dia (Dato’ Eskay) menggunakan bilik bersebelahan. Dalam percakapan seterusnya, dia menyatakan kebimbangan kononnya rakaman-rakaman video seperti itu telah dipunyai oleh pihak perisikan Thai.

Sepanjang penayangan video tersebut, Tan Sri Rahim Thamby Chik kerap mencelah dan membuat komen pendek yang memburukkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Saya percaya beliau cuba meyakinkan saya bahawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim adalah seorang yang tidak bermoral dan tidak layak menjadi seorang pemimpin.

Selepas penayangan video tersebut, Tan Sri Rahim Thamby Chik mula bercakap. Dia memujuk supaya saya meninggalkan KEADILAN dan Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Dia berjanji untuk bbawa saya berjumpa dengan Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak. Tan Sri Rahim Thamby Chik juga menyebut bahawa dia akan uruskan segala keperluan kewangan dan keselamatan saya.

Tan Sri Rahim Thamby Chik juga cuba meyakinkan saya untuk membawa dan memujuk lebih ramai Ahli Parlimen KEADILAN berjumpanya, supaya dapat dipujuk keluar parti. Dia meminta saya mengepalai kumpulan Ahli-ahli Parlimen KEADILAN ini. Saya tidak memberikan komitmen, selain mendengar komen-komen yang dibuat.

Selepas itu, saya keluar dan diiringi oleh kenalan rapat saya itu. Di dalam lif, saya memeluknya dan memberitahu beliau, bahawa setelah menonton keseluruhan video tersebut, saya yakin bahawa orang di dalam video itu bukanlah Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

Saya berkeyakinan bahawa pelakon itu bukan Dato’ Seri Anwar Ibrahim berlandaskan faktor berikut:

1. Pada awal rakaman, terdapat seorang lelaki lain yang sedang menguruskan rakaman video pada ketika orang yang mirip Dato’ Seri Anwar Ibrahim masuk ke dalam bilik. Sewajarnya orang itu (yang mirip Dato’ Seri Anwar Ibrahim) sedar bahawa perlakuannya akan dirakam. Mustahil sesiapa yang waras akan melakukan adegan sedemikian kecuali dia diupah.

2. Tempoh masa rakaman yang menunjukkan muka si pelaku adalah terlalu pendek. Ditambah dengan rakaman yang dibuat di dalam hitam putih; menyukarkan untuk betul-betul mengesahkan identiti si pelaku.

3. Bahu si pelaku terlalu lebar dan tegap berbanding bahu Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

4. Bahagian belakang si pelaku (punggong) juga berisi dan jelas berbeza dengan tubuh badan Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

5. Di akhir adegan, si pelaku bangun dan tubuh badannya dirakam dengan jelas. Perutnya adalah buncit dan terlalu besar jika dibandingkan dengan perut Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

6. Warna kulitnya adalah terlalu cerah dan hampir tidak dapat dibezakan dengan warna kulit wanita terlibat.

Selepas itu, saya menyatakan kesediaan untuk membawa beberapa orang ahli Parlimen KEADILAN agar mereka juga dapat menonton video dan berjumpa dengan Tan Sri Rahim Thamby Chik. Saya dimaklumkan sessi tayangan seterusnya akan dibuat kepada ahli-ahli Parlimen KEADILAN pada jam 330 petang 22 Mac 2011. Kami hadir semalam di Hotel Flamingo Ampang dan menunggu hingga jam 530 petang, oleh kerana mereka telah sahkan bahawa perjumpaa akan berlaku. Walau bagaimana pun, perjumpaan itu dibatalkan oleh pihak mereka.

Saya mengambil risiko membuat kenyataan ini diluar Dewan Rakyat kerana saya yakin bahawa episod terbaru ini adalah satu lagi rencana jahat untuk memfitnah Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

DATO’ JOHARI ABDUL
AHLI PARLIMEN SG PETANI
AHLI MAJLIS PIMPINAN PUSAT KEADILAN
23 MAC 2011


No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!