Halaman

Friday, March 4, 2011

Pemimpin yang mula memencilkan diri

Tak sangka UMA, secara kebetulan pada malam tadi UMA terlintas di hati nak membaca blog pakar ikonomi Mahfuz. UMA juga terlintas nak ziarah blog anak kesayangan papa ijah. Tergerak juga hati nak mencurahkan perasaan dalam blog UMA yang pakar ikonomi Mahfuz dah merajuk dari menulis kerana di balun dek pengunjung pengunjung blog beliau. Kalau Mahfuz merajuk memang tak syok. Kita hilang satu kaki lawak. Tak semena mena pagi ini Anak Merdeka pula mengulas perkara yang sama. Macam mana Anak Merdeka dan UMA mempunyai sentuhan perasaan yang sama? Sebenarnya UMA dah agak dah. Mahfuz mesti patah riok hingga boleh menjadi bisu di pukul dek pembaca kerana kemarahan pembaca di dalam kebodohan si Mahfuz saperti dalam entri UMA yang lalu dalam tajuk, "Pakar ikonomi di belasah teruk".

UMA kemudian singgah ke blog anak papa, ijjah. Blog ijah dah menutup ruang komen pembaca pula! Yelah itu, ijjah. Dari penat memadam komen komen pengunjung, lebih baik tutup aje ruang komen tu! Blog ijjah pun nampaknya di tulis oleh moderator. Bukan ijjah sendiri. Dah macam blog papa juga lah. Jadi pakar ikonomi Mahfuz, boleh mencontohi stail kedua pemimpin tu. Sebelum sempat UMA menulis, UMA terlalu mengantuk dan terus tidur.

Saperti yang di duga oleh kebanyakkan blogger, bang nuar akan takut turun kekampung Felcra Rumpun Makmur. Blogger "Keris Putera" yang berkampung di Kerdau melaporkan, benar, bang nuar tidak datang dalam prog kempen di kampung tersebut malam tadi. Mungkin lidah bang nuar tergeliat semasa menjawab soalan pembela di mahkamah, petang semalam. Keris Putera memfitnah bang nuar takut dengan nyamuk UMMI yang menunggu untuk mengigit bang nuar di situ. Hey UMMI, kalau nak hisap darah pun pilih pilihlah darah. Darah yang penuh racun. Sebelum mangsa mati, nyamuk dah mati dulu. Emm.....mungkin UMMI ada alat pemerosesan yang canggih agaknya. klik sini

Entahlah, mereka semua kini mula memencilkan diri masing masing.Dari Blog Anak Merdeka.

Mahfuz gagal jawab semua kritikan blogger pro-BN terhadapnya !

Sudah lama nampaknya Ahli Parlimen PAS kawasan Pokok Sena YB Datuk Mahfuz Omar tidak mengepos sebarang artikel baru di dalam laman blog beliau . Sibuk agaknya dengan masalah banjir yang tak sudah-sudah  di kawasan beliau ataupun sudah kekeringan idea lawaknya.

Entry terakhir beliau ialah pada hari Khamis 13 January 2011 dengan memilih tajuk yang agak gempak juga "Khairy mencabar PM berdebat dengan Anwar" tu pasal isu 'buku jingga' yang merangkumi segala janji 100 hari Pakatan Pembangkang yang didokong oleh tiga serangkai DAP, PKR dan PAS.

Setakat ke hari ini sudah ada 30 komen pembaca masuk di dalam blog beliau dan ada juga dua tiga komen daripada puak-puak PAS sendiri yang kelihatan cuba mempertahankan tulisan YB Mahfuz? dari serangan yang dibuat oleh blogger pro kerajaan namun semuanya mudah saja dipatah.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!