Halaman

Thursday, March 24, 2011

Rakyat masih lagi tertanam di hati jenayah TS Rahim

Dah UMA selalu ungkapkan bahawa UMA bukan orang politik. Jadinya UMA memang tak faham kesah dan hal hal orang politik. Apa yang UMA tulis hanyalah kefahaman sebagai rakyat biasa sahaja. Taraf kefahaman politik UMA sama sahaja dengan kefahaman anak anak muda sekarang ini.

Kecemerlangan bekas CM Melaka TS Rahim dah lama berlalu. Apa yang UMA faham bahawa beliau pernah di ambil tindakkan undang undang ke atas diri beliau. Sebab itu TS Rahim dah takde dalam kepimpinan kerajaan. Ini menambahkan keyakinan rakyat yang dia memang bersalah.

Kes video lucah pelaku mirip ketua parti pembangkang ada juga kebaikannya. Di ruang yang ada, sekali lagi rakyat di bawa ke kesah silam. Sekali lagi kesah pembohongan nuar terdedah. Nuar suka menjual nama boss sendiri dalam menguatkan hujah. Seingat UMA, Tun M pernah menyentuh hal jual nama ini dalam salah satu perhimpunan agong UMNO yang terdahulu. Tapi UMA tak faham apa yang di maksudkan oleh Tun M pada masa itu. Sekarang sudah jelas. Nuar telah berbohong sejak dahulu kala lagi. Bohong adalah budaya hidup nuar. Bohong, budaya hidup orang Yahudi.

2 comments:

  1. kalau kau tak paham, bedul, kau jangan sebut.. kau blogger lagak macam paham tapi kau sebenarnya dungu....

    ReplyDelete
  2. tanpa nama 24 Mac 2011 7.31 pm
    dungu - dungu UMA ni pun ada blog sendiri, ada juga pendapat dan pandangan serta berani bertanggung jawap apa yg dia tulis,ada jg orang baca termasuk awak...syabas UMA

    ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!