Halaman

Friday, April 15, 2011

Ada yang UMA tak tahu tentang Nurul Izah

Ada yang UMA tidak tahu tentang izah. Rupanya Izah boleh bermain guitar dan menyanyi. Izah kata papa hebat kurang memberikan dia hadiah. Tapi papa belikan guitar selepas izah lulus dengan cermelang keputusan SPM.

Sungguh ayu wajah izah. UMA terpaut.
Takpe izah, papa hebat sebenarnya terlalu sebuk sehingga takde masa dengan keluarga. Masa abang sukma tinggal di rumah izah, papa sebuk balun sukma. Pukul 9:00 giliran cina doll pulak! Tak tahulah mak izah dapat giliran ke tidak? Kalau ada giliran, bercampur belakang dengan depan, eeii gelinya.


Papa, walaupun kurang memberikan hadiah kepada izah tetapi sebenarnya papa seorang yang pemurah. Tak percaya tanyalah makcik shamsidar. Bukan sedikit pemberian papa. Izah tahukan!!!

Kemesraan izah dengan remaja memang ketara. Puteri patut mencontohi macam izah. Kat mana ada remaja kat situ ada izah. Perhimpunan dalam universiti izah ada, perhimpunan ngo ada. Pendik kata asalkan ada perhimpunan remaja, adalah izah.

Baru baru ini izah menyanyi lagu  "Fake Plastic Tree" disamping memetik guitar. Selepas itu menyanyi satu lagi lagu "Tree" sambil di iringi oleh seorang artis remaja tempatan, Jes Ebrahim dalam majlis "the Rock 4 Rights music festival" di George Town, Penang yang lalu. Tak tahulah apa yang ada di sebalik tree hingga semua tajuk lagu ada perkataan tree.

Tapi ialah, izah seorang pemimpin pembangkang. Tak payah buat kerja asalkan membangkang. Pemimpin pemerintah kena buat kerja dan melayan pula kerenah pembangkang. Dah tentu izah ada cukup masa untuk beritu berini dengan masyarakat remaja. Pemimpin Pemuda, sampai berbuih mulut UMA supaya mereka adakan program bersama remaja. Balik balik bawak motor besar keliling negara.

Semoga sambutan harijadi UMA pada tahun hadapan izah sudi menyanyikan beberapa buah lagu sambil bermain guitar. UMA boleh iringi dengan gambus atau violin atau piano. Sudah tentu hari jadi UMA akan meriah. Tapi UMA bukanlah remaja. Cuma sama remaja dengan papa hebat.





Nurul Izzah sings and plays the guitar at festival



GEORGE TOWN: Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar has a hidden talent she plays the guitar.
She even sang two songs at the Rock 4 Rights music marathon at Fort Cornwallis here yesterday.
The PKR vice-president sang Fake Plastic Tree while playing the guitar and then sang another song called Trees, accompanied by local artiste Jes Ebrahim on the guitar.

 
Showing a different side: Nurul Izzah and Jes performing during the Rock 4 Rights music festival in George Town, Penang yesterday. — MUHAMAD SHAHRIL ROSLI / The Star

Nurul Izzah, 30, said she started playing the guitar when her father Datuk Seri Anwar Ibrahim bought her the instrument for doing well in SPM.

“I wanted to learn to play the guitar ever since I was young but my father rarely bought me gifts,” she said, adding that “he bought me a guitar when I passed my SPM with flying colours.”

Yesterday’s 12-hour event was organised by the Bar Council in partnership with non-govern-mental organisations Frinjan and Saya Anak Bangsa Malaysia.
It carried the message of the importance of elections and democracy to youngsters aged 18 to 35.


3 comments:

  1. Papa boleh nyanyi oh azizah

    ReplyDelete
  2. izah buat persiapan politik akan dtg apabila budk muda menyokng puak merka.

    ReplyDelete
  3. papa ijah tulah pokok plastik. tak bolh tempat nak berpaut

    ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!