Halaman

Sunday, April 17, 2011

Tak menang apa, menang twitter pun jadilah ehh!!

Cari, cari alasan. Jangan ngaku kalah. Apa yang boleh timbus,  timbus. Lobang bangkai gajah, kalau ada bangkai semut pun timbus aje. Kalau tak menang pun, menang twitter pun jadilah ehh, he....he.....Sumber: Harakah
Nama @swak4chg terhangat di Twitter
Harakahdaily   
KUCHING, 16 April: Akaun kempen untuk DAP di Sarawak, @swak4chg merupakan nama yang paling hangat disebut di Twitter pagi ini, lapor Politweet.org, satu laman yang menyelia dan mengumpul data-data kempen Sarawak di Twitter.

Sehingga pagi ini, @swak4chg mendahului akaun Twitter Barisan Nasional, @BN4Sarawak dan juga @BN4Miri dengan 2461 kali digunakan (mention) oleh pengguna Twitter berbanding 878 kali.

Sementara itu, SNAP dengan akaun @ngebalan di tangga ketiga dengan angka 818 kali mendahului akaun PKR @bgu_sarawak pada tangga keempat dengan 404 kali.

Lebih menakjubkan lagi, pada malam terakhir kempen pilihanraya Sarawak semalam, akaun DAP @swak4chg melonjak apabila digunakan sebanyak 498 kali berbanding BN @BN4Sarawak pada 151 kali, SNAP @ngebalan 121 kali dan PKR @bgu_sarawak sebanyak 68 kali.

Data itu dilihat seiring dengan peningkatan hadirin ceramah di ceramah-ceramah yang dianjurkan oleh DAP di Sibu, Miri dan Kuching – terutamanya semalam di mana para penganalisa politik menyifatkan tapak ceramah bertukar menjadi Dataran Tahrir di Mesir dengan kebangkitan rakyat Sarawak yang inginkan perubahan politik.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!