Halaman

Sunday, April 3, 2011

Video, Biar Rakyat Tentukan. - Najib.

Datuk Seri Najib Tun Razak ingin menyerahkan isu dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim terlibat dalam aksi seks seperti dalam video yang didedahkan oleh Datuk Trio ditentukan oleh rakyat sendiri. "Persepsi dan kebenaran adalah dua perkara yang berbeza.Persepsi adalah pandangan berasaskan anggapan atau andaian yang mungkin tidak benar.Sebaliknya kebenaran adalah berasaskan fakta dan bukti mengenai apa yang sebenarnya berlaku", Kata Datuk Seri Najib apabila di tanya wartawan dalam sidang akhbar selepas satu majlis di Balik Pulau,Pulau Pinang Sabtu. 


UMA:  
Wau, Datuk Seri! Kalau begitu kena cepatlah buat suruhjaya untuk video itu. Kalau tidak, nuar akan terus memutar belit dan rakyat terus berada dalam persepsi. Nuar dah memang sakit jiwa. Rakyat yang tak berdosa menanggung sama. Lagi cepat lagi baik Datuk Seri. Pemimpin pun dah macam macam bunyi. Yang pernah ke sue peribadi macam ku li, orang yang paling terasa dengan sok sek macam nie. Sebab tu ku li pun dah memehak kepada nuar. Tapi UMA tak kesah. Ku li tu memang pemimpin atas pagar. Kadang kadang UMNO, kadang kadang PAS dan kadang kadang PKR. Ku li masih belum lagi hilang luka akibat buku yang di tulis oleh Tun M tu. Ku li tu macam nik ajis juga. Mana ayat yang baik yang boleh memihak kepada PAS dia pusing sikit jadikan fatwa. Hari ini ku li kata politik pendedahan seks adalah politik longkang, yang di siarkan oleh TV PAS.


UMA bersama rakyat jelata menyokong penubuhan suruhajaya bagi mengkaji video seks yang hangat di perkatakan sekarang ini. Harap di segerakan.


Video seks:Rakyat mahu kebenaran bukan persepsi - PMAgenda Daily.Persepsi dan kebenaran adalah dua perkara yang berbeza.Persepsi adalah pandangan berasaskan anggapan atau andaian yang mungkin tidak benar.Sebaliknya kebenaran adalah berasaskan fakta dan bukti mengenai apa yang sebenarnya berlaku.

Atas sebab itu Datuk Seri Najib Tun Razak ingin menyerahkan isu dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim terlibat dalam aksi seks seperti dalam video yang didedahkan oleh Datuk Trio ditentukan oleh rakyat sendiri.

“Biarlah rakyat yang ditentukan.Rakyat mahu kebenaran bukan persepsi,”kata Perdana Menteri.

Beliau diminta mengulas isu video seks yang sudah disahkan tulen oleh pakar hasil siasatan polis keatasnya setakat ini.

Najib bagaimanapun enggan mengulas lanjut isu itu ketika soalan mengenainya ditujukan kepada beliau dalam sidang akhbar selepas satu majlis di Balik Pulau,Pulau Pinang Sabtu.

Kini seluruh rakyat negara ini sedang menanti kebenaran yang pasti mengenai isu video seks ini.Kebenaran seumpama itu antaranya boleh diperolehi menerusi Suruhanjaya Diraja yang boleh menyiasat secara terbuka dan telus dalam menentukan siapa aktor dalam video berkenaan.

Tandatanya yang berlegar kini ialah apakah kerajaan akan menubuhkan atau tidak suruhanjaya berkenaan dalam usaha mencari kebenaran muktamad keatas isu ini.

Ada juga kalangan pemerhati politik menilai komen ringkas Perdana Menteri itu satu petanda kemungkinan besar sebuah Suruhanjaya Bebas akan dibentuk untuk menentukan kebenaran berkenaan.

Ini kerana suruhanjaya berkenaan saja dapat meleraikan pelbagai persepsi yang sedang menyelubungi isu berkenaan.

Lagipun Anwar sendiri sudah menuduh ia satu konspirasi yang melibatkan polis

1 comment:

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!