Halaman

Tuesday, May 10, 2011

Bercakap sesedap mulut, kakak kena balun. Betul betul punye Sial!!!

Suruhanjaya Kematian TBH menyatakan kepada kita betapa kematian TBH di manupulasi oleh pembangkang dan khususnya kakak mendiang. Mecekik kedarah betullah mereka ni semua. Buat rakyat porak puranda dan gundah gulana. Kerajaan tak payah buat kerja lain dah. Buang duit untuk tujuan nafsu pembangkang. Patutnya kos soal siasat ni biar kakak Teoh yang bayar. Betul betul punye sial...

Pada 9hb May 2011, pehak Suruhanjaya menemplak kakak mendiang, Teoh Lee Lan kerana tidak memberi kenyataan yang betul semasa penyiasatan berlangsung.

Hakim Mahkamah Persekutuan, Tan Sri James Foong Cheng Yuen memberi amaran tindakkan tegas akan di ambil kepada Lee Lan jika beliau terus melakukannya lagi.

"Kami telah bekerja siang malam untuk mencari kebenaran. Kami begitu terluka di tuduh demikian, tambah beliau lagi. Bahkan peguam dari "Bar Counci", peguam Christopher Leong telah menyatakan secara terbuka bahawa tidak ada yang membuktikan hal-hal seperti itu. Kami tidak akan membiarkan perkara ini di nodai bagi menggelincirkan proses ini ", tambahnya.

Foong mengatakan hal ini ketika merujuk pada sebuah artikel, bertajuk  "RCI sekongkol dengan SPRM" (RCI in cohort with MACC), diposting di website sebagaimana yang dinyatakan oleh Lee Lan semasa sidang akhbar pada 28 April.


Ketika ditanya Foong di atas artikel, Lee Lan menunjukkan terkejut awalnya dan mengatakan dia tidak tahu isinya sampai artikel ini ditunjukkan padanya.

Lee Lan, yang disoal dalam bahasa Bahasa Kantonis, dan kemudian diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris oleh juru bahasa, mengatakan dia sangat dekat dengan Teoh, namun tidak dapat mengesahkan apakah tulisan tangan "goodbye" nota ditemui dalam beg Teoh itu ditulis oleh abangnya.

Dia juga mengatakan bahawa Teoh adalah "bukan seorang pemenggang agama yang sangat kuat" dan bahawa ia hanya pergi ke kuil pada Tahun Baru Cina.

Semasa proses, Lee Lan tidak dapat memberikan jawapan tepat untuk sebahagian besar pertanyaan dan menangis ketika menggambarkan watak Teoh's.

Juga dipanggil untuk disoal siasat hari ini adalah saudara Teoh's, Teoh Kee Meng, tunangan Cher Soh Wei dan ayah, Teoh Leong Hwee.

Teoh, 30, yang merupakan pembantu politik dewan eksekutif
Selangor EanYong Hian Wah, ditemui mati di koridor tingkat lima Plaza Masalam di Shah Alam pada 16 Julai 2009, setelah diperiksa semalaman di pejabat MACC Selangor ditingkat 14.

Ahli panel suruhanjaya terdiri hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Sulaiman Abdul Kadir, bekas hakim Mahkamah Tinggi Datuk TSNathan, ahli patologi forensik Rumah Sakit Penang Datuk Dr Bhupinder Singh dan Dekan Cyberjaya Ilmu Perubatan Universiti College, Profesor Dr Mohammad Hatta Shaharom.

Suruhanjaya ini ditubuhkan pada Jan 25, tahun ini urutan arahan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak selepas Mahkamah Koroner mengeluarkan suatu keputusan tergantung pada kes ini.

Sidang bersambung esok.


Terjemahan: Google Translate.

Sumber: http://www.malaysiandigest.com/component/content/article/38-health/22717-teohs-sister-gets-warning-from-commission-chairman.html

 


No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!