Halaman

Sunday, June 12, 2011

Alangkah baik jika nuar jadi PM Mesir.

Selama ini UMA ragu tentang benar benarkah Yusuf Qardawi menyokong nuar dalam tuduhan tuduhan terhadap seks songsang nuar. Yb Zul Kulim juga seolah olah sangsi terhadap fatwa yang di keluarkan oleh Yusuf Qardawi seolah olah nuar menyembunyikan fakta dan menyoal secara umum lalu di jawab oleh Yusuf Qardawi secara umum juga.

Kini jelas, Yusuf Qardawi memang membela nuar. Saperti Pok Nik, Yusuf juga meletakkan yang menceritakan tentang seks songsang nuar amat berdosa melalui surah Al-Nur, ayat 15. Ayat ini di tujukan kepada sesiapa antara kita yang bertanya sesuatu yang dusta dan menyampaikan yang dusta. Berdustakah 4 penjuru CCTV tu?

إِذۡ تَلَقَّوۡنَهُ ۥ بِأَلۡسِنَتِكُمۡ وَتَقُولُونَ بِأَفۡوَاهِكُم مَّا لَيۡسَ لَكُم بِهِۦ عِلۡمٌ۬ وَتَحۡسَبُونَهُ ۥ هَيِّنً۬ا وَهُوَ عِندَ ٱللَّهِ عَظِيمٌ۬ (١٥)

"Iaitu semasa kamu bertanya atau menceritakan berita dusta itu dengan lidah kamu, dan memperkatakan dengan mulut kamu akan sesuatu yang kamu tidak mempunyai pengetahuan yang sah mengenainya dan kamu pula menyangkanya perkara kecil, pada hal ia pada sisi hukum Allah adalah perkara yang besar dosanya. "

 Yusuf Qardawi juga menganggap nuar sebagai orang yang baik akhlak dan pendakwah. Pengamal puralisma ke Yusuf ni? Baik ke akhlak meliwat?  Penterjemah telah menghilangkan sebaris ayat dalam terjemahan tersebut dan membuat tekanan dalam sebahagian ayat yang lain. Dah macam ahli nasrani yang menyembunyi sebahagian ayat Allah untuk kepentingan mereka. Ustas mana dia nie?


Kata penterjemah yang menghilangkan sebaris ayat lagi; "Al Quran menegaskan lagi dalam surah An-Nur dalam ayat 15, Ketika Kamu menyambut fitnah tersebut dengan lidah kamu dan kamu menyambungnya dengan pertuturan mulut kamu, kamu bebelkan sesuatu yang kamu sendiri tidak tahu, malah kamu menyangkanya perkara kecil malahan disisi Allah perkara ini amat serious dan sesuatu yang amat besar dosanya".

"Buat yang berani berbuat demikian kecuali orang orang yang fasik . Dalam kesempatan ini saya menasihatkan anak anak saya agar kelian janganlah mudah menceroboh maruah orang Islam yang lain lebih lebih lagi terhadap orang yang terkenal, baik, di hormati, berakhlak mulia dan lohor, gulungan dakwah dan berbudi perkerti yang tinggi di dunia Islam saperti saudara Anwar Ibrahim".

Kan baik kalau nuar jadi PM Mesir? Mufti pun dah sehaluan. Negara pun dah hancur. Mereka tentu boleh membena negara baru mengikut acuan mereka sendiri.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!