Halaman

Tuesday, June 28, 2011

Yahoo...Dia nak sembahyang lagi!!!!

Malam besok, Solat Hajat dan pidato khas bakal diadakan lagi 29 Jun (Rabu) bermula 7.30 malam di Stadium Malawati, dekat sini. Hj Hadi uzur lalu pidato di ambil alih oleh Mat Sabunormah.  Nasrudin Hassan Tantawi dan  Dr Abd Rani juga turut serta. Di jangka 40 ribu hingga 50 ribu akan hadir. Eee macam mana buat anggaran sampai beza 10 ribu?  Ramai tu!

He..he... Parti pembangkang ni mesti orang bawah lebih kuat dari orang atas. Mursidur lebih kuat dari Presiden. Sekarang Timbalan pula mengemudi. Lingkup. Ada parti sekadar penasihat umum buat keputusan bagi pehak parti. melalut betul.

Saperti dulu juga, UMA cadangkan supaya orang UMNO turut serta. Kena banyak berdoa beb. Jadikan himpunan solat hajat itu sampai 100 ribu. berkat doa tu beb. Lepas solat tu nanti bolehlah berhibur dengan pelawak handalan. Kalah maharaja lawak di buatnya. Tapi ingat, jangan lupa bawa video cam. Rakam beb, jangan tak rakam.

Sumber: Harakah

Solat Hajat, Pidato 29 Jun di Stadium Malawati
Ismail Hashim   
SHAH ALAM, 28 Jun: Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu (gambar) akan berucap dalam program Solat Hajat dan pidato khas bakal diadakan 29 Jun (Rabu) bermula 7.30 malam di Stadium Malawati, dekat sini.

Menurut Ketua Dewan Pemuda Selangor, Ustaz Hasbullah Mohd Ridzwan, jumlah kehadiran dijangka menjangkau 40,000 hingga 50,000.

Ini kerana, ujarnya, rakyat ingin mendengar perkembangan semasa daripada pimpinan Pakatan Rakyat sendiri setelah berbagai berita dimanipulasikan oleh media milik Umno BN.

Beliau memaklumkan, Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi dan Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Abd Rani Osman juga turut serta.

Selepas solat hajat, mereka berdua akan berucap sebelum Mohamad mengambil tempat untuk berbuat demikian.

Sebelum itu, Dr Rani akan mengimamkan sendiri solat hajat yang diadakan di kawasan arena dalam stadium tersebut.

Program ini bermula pada pukul 6.30 petang lagi dengan ketibaan tetamu dari seluruh negeri dan diikuti solat Maghrib berjemaah.

Pada jam 7.50 malam diadakan tazkirah yang disampaikan oleh wakil Dewan Ulamak negeri, solat Isyak bersama-sama pada pukul 8.35 malam diikuti solat hajat.

Jam 9.10 malam, pidato bermula dengan hadirin akan dapat mendengar ucapan Ustaz Nasrudin, wakil PKR dan DAP serta Dr Rani sebelum acara kemuncak, ucap tama dari Mohamad.

Penganjur berharap semua hadirin dapat datang seawal mungkin dan juga diminta untuk membawa kain sejadah sendiri.

3 comments:

  1. Cit! Time ni semua orang nak tengok bola la.
    Malaysia vs Chinese Taipei.

    Road to world cup bebeh!

    ReplyDelete
  2. mesti ramai malam ni. mat sabu, pemimpin nombor dua akan jadi imam solat hajat buat pertama kali. rasanya lebih daripada 50 000 org datang. lepas solat hajat, ada lak ceramah maki hamun kepala bapak, fitnah, dan ceramah bohong untuk ditake beer bersama ahli pas. mari datang beramai-ramai mohon untuk tutup pintu hati daripada menerima nur hidayah daripada tuhan kristian khalid samad.

    ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!