Halaman

Monday, August 29, 2011

Tak percaya video nuar, nak tenggok video diri sendiri.

Seorang ahli komunis yang baru menyerahkan diri kepada masyarakat baru baru ini dan sekarang kembali bersembunyi lagi. Walaupun baru menyerahkan diri kepada umum terhadap fahaman komunis yang beliau sembunyikan selama ini, apabila di sergah oleh rakyat Malaysia beliau terus lalok dan jadi lupa. Terlupa yang dia pernah bercakap menganggongkan parti komunis yang menyerang Balai Polis Bukit kepong sebagai "Hero"? dan mendakwa, Datuk Onn dan Tunku Abdul Rahman tidak layak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan kerana menganggap mereka sebagai pegawai British.

Nampaknya kekuatan mental ahli komunis baru menyerah diri di Bukit Gelugor ini masih tidak cukup kuat, masih berubah ubah antara berani dengan takut. Nilai keberanian sekadar boleh di beli di kedai kopi. Tak cukup berani jangan berperang Mat.

Nampaknya Mat komunis ni bercakap tak semacam seorang ketua pemimpin politik. Kalau gini gaya cakap dia sama layak dia dengan Mat Demo atas jalan raya yang lebih kepada provokasi untuk politik murahan. Kapada rakan rakan di luar sana, dahlah jangan di hiraukan sangat dengan si Mat komunis nie. Nilai diri dia janganlah di bandingkan dengan pejuang pejuang kemerdekaan negara. Nilai Mat komunis ni hanya sekadar RM 8K yang boleh di beli oleh LGE. He.....geli aku..... Tenggok sini.

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!