Halaman

Wednesday, September 21, 2011

Dap juga kerap salah guna kuasa.

Pemimpin DAP Johor di siasatan diatas penyelewengan dana parti

KUALA LUMPUR (Bernama): Jawatankuasa disiplin DAP menyiasat seorang pemimpin bahagian Bakri di Johor ke atas penyelewengan yang dikatakan dana berjumlah RM45, 000.

Pengerusi Jawatankuasa Tan Kok Wai memberitahu Bernama bahawa dua cawangan DAP di negeri ini membuat laporan kepada jawatankuasa tersebut mengenai perkara itu dua minggu lalu.

"Kami (jawatankuasa tatatertib) akan bermesyuarat Jumaat ini untuk mengkaji dakwaan tersebut. Mereka yang terlibat telah dimaklumkan untuk hadir di hadapan jawatankuasa itu," katanya. Suatu pengataan timbul dalam beberapa minggu kebelakangan ini melalui e-mel bahawa seorang pemimpin DAP di Bakri telah menyalahgunakan dana pihak yang dikutip sepanjang empat tahun yang lalu.

Menurut dakwaan itu, pemimpin telah memindahkan dana ke dalam akaun syarikat dan menggunakan wang untuk membeli kenderaan pacuan empat roda yang tidak didaftarkan di atas nama parti. BERNAMAseterusnya: The Star (Published: Saturday September 17, 2011 MYT 8:20:00 PM)

2 comments:

  1. mngaku jg ko yg pmimpin BN ada mnyalahguna kn kdudukan dn kuasa

    ReplyDelete
  2. TN 8:57pm, parti tuan telah menuduh pemimpin BN sekian lama dan menjanjikan kepada rakyat akan mengantikan dengan lebih bersih dan telus. Parti tuan janjikan dengan anutan Islam yang di janjikan dengan syurga. Sewajarnya perkara saperti itu tidak berlaku. Kenapa berlagak bagaikan gila mendapat harta rampasan perang?

    ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!