Halaman

Monday, December 26, 2011

Sebuk pasal kerakyatan import, JPN jadi terkeliru?

Semenjak dua menjak, apabila pehak pembangkang kerap menuduh JPN dan Kerajaan mengimport bangsa asing untuk mendapat kerakyataan bagi memenangkan undi Barisan Nasional, JPN jadi tertekan dan terlalu berhati hati. Hinggakan urusan anak perempuan Mufti Perak, Dr Juanda yang berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN)  di pejabat JPN Kuching, Sarawak  menimbulkan kesulitanan ketika  memohon Mykad baru baru ini.

Kelmarin, Dr Juanda dilapor mengkritik JPN selepas dimaklumkan anaknya, Sumaiyah Syahidah, tidak layak memohon kad pengenalan kerana dikatakan bukan warganegara Malaysia. Ketua Pengarah JPN, Datuk Jariah Mohd Said, dalam satu kenyataan hari ini, berkata isu itu timbul kerana petugas kaunter berkenaan tidak merujuk pegawai atasan bagi kes yang meragukan. Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) memohon maaf kepada Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya, atas kesulitan ketika berurusan di pejabat JPN Kuching, Sarawak, baru-baru ini bagi memohon Mykad anak perempuannya itu.

UMA: Kalau kekanan, kanan sangat. Bila di tegur bukan ketengah tetapi kekiri pula.....Bila nak pro supaya berada di tengah garisan?

Sumber: Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!