Halaman

Friday, February 25, 2011

RUMAHKACA: Kelantan sama dengan Mesir?

Kedua dua PRK Merlimau dan Kerdau, UMA tidak berupaya untuk kesana. Walaubagaimana pun banyak blog telah mengistiharkan perang umpama Media Cyber dan GAP and the gang, Kickdefella, Gomo dan lain-lain pasti akan berkampung di sana. UMA akan membaca laporan mereka. Mana yang patut UMA ulas, UMA akan ulas. Sebagai pesara dan tidak bergiat aktif dalam politik, sudah tentu UMA hanya mengulas melalui persepsi rakyat marhaen sahaja. Jadinya, UMA akan ambil artikel yang baik dari mereka dan UMA paste ke dalam blog UMA dan berikan sekilas pandangan UMA pula. Mungkin blogger ternama akan memperlekehkan perbuatan UMA tu. Tapi UMA lihat, mereka yang pernah memperlekehkan itu juga melakukan perbuatan yang sama.

Kita patut perbanyakkan blog. Biar ramai rakyat yang bercakap. GAP juga mengalakkan blog baru muncul. Apa bila ramai yang bercakap perkara perkara yang sama, baharulah isu itu di yakini. GAP menyediakan link blog blog baru kedalam blog beliau. Tahniah dan terima kasih GAP. Tak ramai blogger ternama yang sudi memberi ruang saperti GAP dan Azli Shukri Today lakukan. Sehingga jenuh nak membaca artikel artikel dari link yang ada dalam blog blog mereka.

UMA berpendapat dengan melakukan cut and paste dari blog lain dan membuat komen dari petikan tersebut, selain menghargai artikel yang mereka terbitkan, juga tanda kita bersetuju atau tidak bersetuju dengan isu yang di bangkitkan. Dengan ini, isu itu menjadi pebualan umum.  Pembaca berpeluang menilai pelbagai isu tadi. Asalkan credit di berikan kepada tuan punye artikel atau blog. Kesannya, apabila ia kerap di perkatakan akhirnya akan tertanam kedalam pemikiran pembaca terhadap isu isu yang di utarakan. Setakat ini, hanya satu dua blog sahaja yang mempertikaikannya. Tapi betul juga. Ada blog yang langsung tidak ada artikel sendiri semata mata bergantung pada artikel blog lain. He....he....

Sehubungan pasal cenduk menceduk, pagi ini UMA terbaca dalam blog RUMAHKACA menyamakan Kelantan dan pemerintahan negeri disamakan dengan pemerintahan dan negeri Mesir.

"Apa yang rakyat tau sekarang ini yang sama dengan Tunisia, Mesir, Libya dan lain-lain diMalaysia ada dua negeri iaitu Kedah dan Kelantan. Banyak ciri-cirinya hampir sama dengan Mesir sejak pemerintahan Pas." - [rumahanjas.blogspot.com].
 
Keras juga tuduhan itu. Sedangkan pengikut pas amat membenci pemerintahan Mesir dan menyokong gerakan rakyat Mesir sambil menyeru rakyat Malaysia melakukan gerakan yang sama terhadap pemerintahan negara kita yang tercinta.

Apakah RUMAHKACA tidak mampu melihat perbedzaan kekayaan mubarak di bandingkan dengan nik ajis? nik ajis sentiasa di watakkan sebagai pemimpin yang hidup sederhana, berumah buruk, berkereta buruk dan makan hanya di warung warung. Setiap hari kerjanya berdakwah. Rakyat semua sayang dan setia kepada dia sehingga sanggup berguling guling di jalanraya.

Walaupun kapak siam telah di tinggalkan oleh pengikut, kesetian pengikut yang tidak berbelah bagi masih sanggup mengantikannya dengan kayu pendik dan panjang. Yang pendik untuk menyerang dan yang panjang dipasang panji panji DAP walaupun meninggalkan panji panji pas sendiri. Cakap aje ke mana, puluhan ribu akan pergi kemana mana yang di arahkan untuk berdoa ahzab kepada musuh politik mereka. Tidak saperti mubarak, pengikut menentang dia sendiri.

Bab pengagihan kekayan negeri, nik ajis tak ambik, rakyat pun tak dapat. Kalau nik ajis dapat pun hanya setakat sponser pergi haji. Kalau sikit sikit yang dapat pun hanya menantu aje. Tak macam mubarak, anak beranak serta kroni kroni mereka yang kaya dan berbaik dengan Israel. Nik ajis tak baik dengan Israel cuma padankan dengan logo Israel aje, Israel for all, nik ajis letak pas for all.

Tidak juga saperti mubarak, nik ajis kuat berdakwah sehingga tertidur di pejabat dan terpaksa membuat keputusan pentadbiran negeri dalam keadaan mamai mamai kerana terlalu mengantuk dan keletihan. Sebab itu banyak perkara yang dia kata tak tahu.

Dalam kebajikan kepada rakyat, nik ajis menyediakan ruang niaga kepada rakyat walaupun sebesar lubang kubur nik ajis sendiri. Nik ajis mendirikan patung budha yang tertinggi di negara ini walaupun tidak pernah mendirikan masjid negeri. Apakah mubarak dapat melakukan saperti nik ajis lakukan. Bab air, rakyat dah boleh terima kerana kat Mekah pun takde air menurut pemimpin mereka.

Rakyaat kelantan tidak pernah terasa di zalimi kerana telah alah bisa tegal biasa; saperti api yang tidak tahu dirinya api. Rakyat kelantan melihat negeri lain jauh lebih daif dari kelantan sendiri. Di Mesir, rakyatnya terasa di zalimi sebab itu mereka menentang mubarak

Dari itu RUMAHKACA tidak wajar menyamakan kelantan sama dengan Mesir samada negeri dan pemimpin pemimpin mereka.

Thursday, February 24, 2011

Media Cyber dah membulatkan hati.

 Media Cyber salah satu blog mesra kerajaan telah membulatkan hati masuk ke alam perang cyber untuk menentang kedurjanaan pehak pembangkang yang sentiasa melacurkan pemikiran rakyaat. Dalam nota khasnya kepada UMA, selain boleh membaca laporan khas PRK Merlimau dan Kerdau, Media Cyber telah melengkapkan segala senjata untuk bertempur di kedua dua PRK itu nanti
Untuk melihat sendiri ketangkasan Media Cyber boleh melayari:
  1. Blog :  Media Cyber
  2. Facebook : http://www.facebook.com/pages/Pilihan-Raya-Kecil-Malaysia/198201610195352?
  3. Facebook Group: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_169414786440203
  4. Twitter : http://twitter.com/prkmalaysia dan
  5. Radio Merpati : http://prkmsia.blogspot.com
 UMA mengucapkan sekalung tahniah di atas usaha kumpulan Media Cyber untuk mempertahankan bumi di negara yang tercinta ini. Usaha tuan dapat menyelamatkan anak cucu kita dari terus di racuni pemikiran mereka oleh petualang negara. Siapkan langkah tuan.

Al-Fatiha untuk Hajjah Ilani.

Hajah Ilani Datuk Ishak Kembali Ke Rahmatullah

BEKAS Ahli Parlimen Kota Bharu (1990-1999) Hajah Ilani Ishak telah kembali ke rahmatullah sebelum Subuh hari ini di sebuah hospital di Kuala Lumpur. Katanya Allahyarham telah tidak sedarkan diri sejak beberapa minggu lalu setelah berada sebulan di hospital kerana menghidap kanser.

Jenazah Allahyarham akan disembahyangkan selepas Zohor hari ini di masjid al Taqwa Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Hajjah Ilani dikenali sebagai seorang penggerak belia dan aktif dalam politik dan merupakan seorang peguam. Tahun 1990 beliau bertanding atas tikit parti Semangat 46 di kerusi Parlimen Kota Bharu. Dalam pilihan raya tahun 1995 sekali lagi menang.

Dalam tahun 1999 beliau bertanding atas tikit UBN namun gagal mengekalkan kerusi berkenaan.

Sumber: MSO

Tun M sambung lagi dah........

BUKTI MENGKAFIR UMNO

1. Dalam Utusan Malaysia 18hb Februari, 2011, Nik Aziz bertanya apa bukti dia mengkafir UMNO.

2. Allah Maha Kaya.

3. Kepada soalannya, dia sendiri menjawab, "Tolak agama ambil nasionalis, apa nama kerja ini". Jadi nasionalis UMNO di dakwa oleh Nik Aziz menolak agama. Dan dia bertanya, "apa nama kerja ini". Tolak agama bermakna kafir. Jadi Nik Aziz tuduh UMNO kafir.

4. Nik Aziz menuduh saya fikir agama ini sembahyang, puasa, nikah kahwin, tengok anak bulan, itu sahaja agama saya. Memang pun bagi saya semua ini adalah sebahagian daripada ajaran agama Islam. Apa dianya yang saya tolak berkenaan agama dengan menjadi seorang nasionalis? Ini tidak diterangkan.

5. Tetapi sebelumnya dia mendakwa "sokong PAS ertinya sokong Islam". Kita jadi Islam setelah mengucap dua kalimah syahadah - "Tiada Tuhan (yang disembah) melainkan Allah dan Nabi Muhammad adalah Rasul Allah".

6. Apakah Nik Aziz berpendapat hanya setelah mengucap "sokong PAS" baru jadi Islam dan sebelum itu kafir? Ini juga bermakna Nik Aziz mengkafirkan saya.

7. Tidak ada pengertian lain dengan dakwaan UMNO tolak Islam selain daripada mendakwa UMNO adalah kafir.

8. Apa lagi bukti yang dikehendaki oleh Nik Aziz yang dia telah mengkafir saya dan UMNO kerana kami nasionalis yang tidak sokong PAS.

9. Nik Aziz membandingkan dirinya dengan malaikat yang menegur Nabi. Saya bukan Nabi dan Nik Aziz bukan malaikat. Nik Aziz dan saya hanya manusia biasa dan ahli politik. Teguran ahli politik kerana kepentingan politiknya tidak sama dengan teguran malaikat.

10. Lagi pun teguran Nik Aziz menidakkan ke-Islaman saya, satu teguran (lebih tepat lagi satu tuduhan) yang amat serius.

11. Apakah ada orang Islam yang tidak melenting jika sesiapa mengkafirkannya? Apakah Nik Aziz tidak akan melenting jika saya kata dia sudah kafir? Belum saya kata itu pun Nik Aziz sudah melenting.

12. Berkenaan dengan Nik Aziz dan PAS memperkenalkan Islam kepada DAP, bukti menunjukkan PAS yang telah dipengaruhi DAP.

13. Lihat sahaja tindakan biadap terhadap Sultan dan Raja Muda Perak oleh ahli PAS, berguling-guling atas jalan menghalang kereta Raja. Sebelum berbaik dengan DAP ahli PAS lebih berpegang kepada budaya Melayu. Kerana mahu sokong DAP ahli PAS mengenepikan ke-Melayuan mereka. Dan sekarang tuntutan untuk mendirikan negara Islam pun sudah tidak didengari lagi.

14. Apabila bapa kepada DAP menyarankan supaya orang Islam longgarkan pegangan mereka kepada ajaran Islam, Nik Aziz tidak menolaknya kerana anggapannya yang saranan ini tidak seburuk nasionalisme orang Islam UMNO. Janganlah melenting jika saya kata Nik Aziz sudah terima saranan Lee Kwan Yew supaya orang Islam longgarkan pegangan mereka kepada Islam kerana ini tidak dahsyat seperti menjadi nasionalis Melayu Islam dalam UMNO.

15. Sekarang Nik Aziz mahu Melayu diutamakan kerana mereka adalah masyarakat majoriti di negara ini. Bukan masalah orang Melayu yang menyebabkan Nik Aziz mengubah pendirian terhadap bangsanya tetapi kerana Melayu menjadi majoriti dan dianya memerlukan undi orang Melayu, tidak lebih daripada itu.

16. Kenalilah Nik Aziz, orang yang utamakan hanya undi orang Melayu, bukan keprihatinan terhadap masalah hidup mereka. 


agbr47: Nik Aziz Melayu mudah lupa.

Wednesday, February 23, 2011

Pengambungan yang baik.

Menyusuri blog rakan rakan, UMA tertarik video yang di paparkan dari blog MIM berhubung isu sumpah nuar. Kebanyakkan video tersebut telah UMA tuntun sebelum ini secara berasingan. Usaha mengumpulkan sesuatu isu dalam satu video akan memberi kefahaman yang jelas kepada penuntun terhadap isu yang di bincangkan. Penunton akan mudah membuat penilaian setiap hujah yang di lontarkan pengucapnya. Apatah lagi kepada mereka yang tidak faham turutan cerita sebelumnya.

video tersebut dapat menjelaskan dengan sendiri pokok isu dan sebaliknya blogger tidak lagi perlu mengeluarkan kata kata keras dan kesat mengkritik mereka yang terlibat. Memadai dengan membuat sedikit rumusan.

UMA yakin, semua isu hari ini telah ada jawapannya dari artikel atau video sebelumnya. Bagi mereka yang baru mengikuti sesuatu isu itu, kadang kala bernasib baik terjumpa dengan artikel atau video yang lalu dari sumber sumber lain sebagai sokongan dan ada pula yang tidak. Setiap blogger tidak mungkin mampu mencatatkan urutan peristiwa yang berkaitan dan beranggapan semua pembaca telah tahu urutan ceritanya. Bagi mereka yang tidak faham urutan cerita akan menganggap bahawa blogger sengaja menimbulkan isu liar dan membawa fitnah.

Blogger mesra kerajaan sepatutnya ada usaha menyingkap simpanan simpanan video di "Youtube" dan mengabungkan semula isu isu tersebut dalam satu presentation pula. UMA memberi kredit kepada "padijantan", "Mokhzani65" dan "Gelombang Wangsa Maju" yang banyak menghasilkan Video atau artikel seumpama ini. Blog "Gelombang Wangsa Maju" pernah menghimpunkan 13 fatwa Nik Aziz dalam point form di mana fatwa baru, fatwa membatalkan fatwa sebelumnya atau fatwa halal untuk pas tetapi haram untuk UMNO. Sekilas aje membaca artikel tersebut, pembaca blog terus faham isu yang di bawa oleh blogger.

Cuba kita lihat video hasil suntingan 'Mokhzani65" dari "bLOG MiM". Tidakkah mudah ianya di fahami?

Sumber video: Mokhzani65
Sumber rujukan: bLOG MiM

Monday, February 14, 2011

Ceramah Nik Ajis yang menceriakan pagi hari.

Berguling guling UMA mendengar ceramah nik ajis dan di padankan pula dengan bidasan Dr Asri. Terima kasih Mokhzani65 dan terima kasih Badut Rakyat yang menceriakan pagi pagi UMA. Credit untuk Mokhzani65 kerana melakukan editing yang cukup baik. Macam nie Mat Sabu dah tak boleh cari makan kerana nik ajis dan potong trip lakunan lawak Mat Sabu, kah....kah...kah..

UMA berpendapat satu usaha yang baik di gandingkan pandangan pandangan nik ajis dengan ulamak ulamak yang lain tentang isu isu yang dia sentuh. Pembaca blog lagi mudah faham dan kita tidak perlu memaki hamun nik ajis kerana video tersebuat telah menjelaskan sendiri kedangkalan ilmu Islam dia.



agbr47: Semuga anak muda mudah faham tentang penyelewengan nik ajis.

Saturday, February 12, 2011

Untuk anak anak tercinta; Nurul, Hidayah, Hazlami dan Hazwani.

Untuk anak anak ku Nurul Hasni, Nur Hidayah, Hazlami dan Nur Hazwani yang tercinta. Ayah tau kau akan baca tulisan ayah. Air mata ayah bergelinangan. Sumpah, ayah tidak pernah menyaksikan sendiri tapi pernah mendengar ceritanya. Selepas menyaksikan sendiri, rupanya, ianya amat menyayat hati. Sebelum ini, ayah begitu komitmen dalam tugas. Banyak acara penting bangsa yang ayah terlepas peluang. Kau saksikanlah sendiri, kau dalamilah sendiri dan kau hayatilah sendiri. Sesungguhnya, perjuangan kita yang belum selesai.

Sumber: hazremi

Friday, February 11, 2011

Ulamak bersifat binatang mencemar masjid di Johor. PAS Johor perlu bertanggungjawab.

Kebanyakkan blog hari ini mengulas tetang kejadian 2 imam berlaku di Negeri Johor ketika musim kempen piliharan PRK Tenang yang lalu. Dah banyak kali di ingatkan supaya jangan mempolitikkan masjid di Negeri Johor. PAS Johor buta, pekak dan bisu dengan membiarkan pemimpin mereka yang sombong bongkak dan terasa diri dia sahaja yang sempurna melakukan sesuka hati dia. Rakyat Johor memang tidak boleh menerima perkara saperti ini. Apatah lagi ianya telah di sentuh oleh Baginda Sultan.

Kalau kau tak mahu hormat raja engkau, engkau punye hal. Di Johor, kami cintakan Sultan kami. Sultan kami adalah ketua agama di Negeri Johor. Kami tidak perlukan ulamak bongkak untuk menunjok pandai di dalam negeri kami.

Apakah PAS Johor tidak tahu tentang sensitiviti rakyat? Ini kaedah untuk menarik sokongan rakyat Johor? PAS Johor yakin, ini cara terbaik? Ini tugas PAS Johor membuat garis panduan kepada orang luar yang di jemput datang ke Johor. PAS Johor, selama ini walaupun kita berbeda fahaman politik, kita boleh duduk dalam satu majlis yang sama tanpa ada perasaan kita bertentangan ideologi. Tak seronok kah dengan keharmonian selama ini yang kita jaga? Anak anak kamu dan anak anak kami bermain bersama sama. Di tempat kerja, kita semua kerja bersama sama tanpa menimbulkan awak parti apa. Dalam majlis kemasyarakatan kita boleh bergurau senda dan saling bantu membantu.

Selepas ini, PAS Johor akan banyak memanggil tetamu datang ke Johor. Jangan persenda agama. Jangan amalkan sifat Jahiliah.


Thursday, February 10, 2011

Pakar ikonomi di belasah teruk.

Kadang kadang UMA rasa pengulas ikonomi kurang bertimbang rasa dengan pakar ikonomi dari PAS. Asal bukak aje mulut, ada aje yang tak kena. Pakar ikonomi Mahfuz sebagai contoh, bukan calang calang orang. Bekas Pengarah dalam syarikat kerajaan kedah. Walau pun Mahfuz tu bodoh tetapi dia juga berhak mengeluarkan pendapat bodoh dia. Sebaliknya, pengulas beliau amat tidak bertimbang rasa. Bukan sahaja membangkang isu ikonomi yang beliau utarakan, kebanyakan membodoh bodohkan seorang pakar yang sekarang telah menarik diri dari Sato.

Peringkat awal Pakar ikonomi Mahfuz cuba melaga lagakan KJ dengan DS Najib. Apabila beliau mempertahankan pemerintahan 100 hari PR, pengulas jadi berang. Mari sama sama kita lihat pandangan pengulas terhadap pandangan bodoh Mahfuz. Kilik sini

Saturday, February 5, 2011

GM: PAS terseliuh.

Wow, hebat.  Gelombang Merah (GM) di bawah DS Mustapa Mohammad buat orang PAS terseliuh, terlentuk dan mengigau malam. Membaca  "Sabtu Yang Cerah" dari blog "Merah Tinta", jelas kebimbangan MSO tetang ujudnya GM. GB (Gelombang Biru) pernah menewaskan Trengganu pada PRU 2004. Lepas tu PAS tak bangun bagun.

Dalam hati MSO, percaya bahawa PAS juga kaki samun harta rakyat Kelantan, berpuak puak malahan bersetuju adanya penyokong totok dalam PAS. Yang paling memeranjatkan UMA, MSO juga bersetuju bahawa nik ajis dah semacam wali oleh orang PAS saperti dalam tulisan beliau; "Tok Guru boleh tunjuk sesiapa yang diperlukan dan siapa yang perlu berada di belakang. Apabila Tok Guru tunjuk maka semua orang di Kelantan akan mematuhinya.". Mari sama sama kita ikuti mimpi ngeri MSO.

Wednesday, February 2, 2011

Mahathir mahu bukan Melayu terima hakikat Malaysia ’Tanah Melayu’

KUALA LUMPUR, 1 Feb — Tun Dr Mahathir Mohamad berkata rakyat Malaysia mesti mengakui bahawa negara ini adalah milik orang Melayu dan oleh itu, mereka mesti menerima budaya dan bahasa masyarakat itu.
Bekas perdana menteri berkata nenek moyang negara ini memberikan orang Cina dan India taraf kewarganegaraan sebab mereka mengharapkan kedua-dua komuniti itu akan menghormati kedaulatan orang Melayu.

Apa juga berlaku selepas ini, alfanso-rightstoon perlu bertanggongjawab

UMA amat kecewa dengan bangsa asing yang terus menyalakan api kemarahan Melayu. Setakat yang kita ada, walaupun Melayu di hina, di perbodohkan, kita masih lagi meletakkan keharmonian negara di berikan keutamaan. Tetapi jika api terus membara, sampai satu tahap kesabaran akan hilang juga.

Blog atau media pembangkang terus mencurah minyak kepada penyokong mereka. Saperti yang UMA dedahkan peranan scroll banner pada Mkini, membuktikan MKini sengaja menanam niat jahat agar orang bukan melayu berterusan marah dan benci kepada bangsa Melayu. Banner tersebut dengan sengaja menayangkan bendera  UMNO yang berlambangkan keris. Keris sebelum ini telah di gempar gempur sebagai senjata membunuh orang bukan Melayu dan menjadi bahan perlekeh pemimpin ultra cina dalam setiap ucapan atau tulisan mereka. Sedangkan scroll banner bagi parti PR yang lain di letakkan tiga wajah pemimpi, cuma UMNO dengan wajah PM dan TPM berserta lambang keris UMNO. Benarkah MKini menghurmati bendera UMNO atau ada agenda tersembunyi di sebalik banner tersebut?

Hasilnya timbul maki hamun bangsa bukan Melayu terhadap bangsa Melayu dan Raja Raja Melayu. Baru baru ini timbul satu blog yang mepariahkan Melayu dan pemimpin negara berbangsa Melayu, http://alfanso-rightstoon.blogspot.com sebagai contoh. Mereka tidak segan silu membuat penghinaan kerana mereka sedar tiada tindakkan akan di ambil oleh pihak pemerintah yang bertanggungjawab untuk menentukan kesejahteraan dan keharmornian negara berterusan. Bagaimana jika blog ini berterusan melakukan provokasi?

Pada minggu Lepas,  Lim Kit Siang dalam blog beliau dengan sengaja menerbitkan article berhubung dengan kajian sejarah yang kononnya orang Melayu bukan penduduk asal negara ini. Blog yang di baca oleh kebanyakannya orang bukan Melayu sudah tentu akan menyemai sikap biadap orang bukan Melayu kepada bangsa Melayu.

Jika keadaan saperti ini berterusan, apakah orang Melayu akan mampu terus bersabar? Apakah berdiam diri kerana kita sedang meminta sedekah undi orang bukan Melayu sehingga maruah bangsa sanggup di injak dan di hina?

Melayu bukan lagi lupa. Melayu sudah hilang harga diri dan menyerah diri untuk diperkosa.

3 Video untuk di nilai.

UMA ada 3 Video untuk anda tonton. 2 Video dari Srikandi7 dan 1 video dari twitter anwar ibrahim. UMA cut & paste untuk di jadikan perbandingan. Ramai ramai tolong komen

agbr47: Tenggok sendiri dan nilaikanlah.

Video 1 Srikandi7


Video2 Srikandi7


Video3 Twitter anwar ibrahim (Drama sebabak)


Sumber: Srikandi7 ; Twitter nuar

Tuesday, February 1, 2011

GAP dah beri amaran

Ha tu dia. Gap beri amaran kepada blogger pro UMNO yang suka menjadualkan entri mereka supaya rating meningkat, Gap akan membuang link blog mereka dari blog Gap.

Betul juga. Gap perlu berlaku adil kepada semua blog. Oleh kerana kerap mengeluarkan entri, nama blog mereka sentiasa di atas. Blog yang tidak ternama saperti Blog UMA, kalau timbul pun sekejap aje dah hilang. He..he..

Pada kempen peperangan PRK Tenang bermula, UMA sempat berjumpa GAP dan rakan rakan blogger yang lain. Mereka tak sedar pun blog UMA ini ujud. Tapi takpe, UMA menulis bukan kerana rating. Dah bersara, duduk depan komputer berjam jam membaca tulisan rakan rakan yang lain. UMA lebih suka respond kepada entri mereka. Mana isu yang menarik perhatian UMA, UMA akan kaitkan kedalam blog UMA pula.

UMA berharap blog mesra kerajaan tidak bertanding sesama sendiri. UMA fikir lebih baik bergabung dalam satu penerbitan dengan membawa pelbagai isu dalam satu keluaran. Dengan ini memudahkan pembaca membaca semua article kerana maklumat berada dalam edisi yang sama. Strateji mudah di atur kerana semuanya berada dalam satu kelompok. Kempen PRK Tenang telah terbukti, walaupun blogger menerbitkan entri kedalam blog masing masing tetapi kerja berkumpulan boleh dapat di rasai dalam setiap penerbitan tersebut. Alangkah baik jika semua keluaran di keluarkan dalam satu edisi!

UMA tidak dapat lihat UMNO online boleh memainkan peranan ini. Rakyat melihat UMNO online, semata mata lidah dan mata kerajaan. Sudah tentu ianya di anggap sebagai tidak telus dalam penyampaian berita. Dari itu penerbitan luar dari UMNO di perlukan supaya nampak lebih telus. Mkini dan MToday berada di luar parti PR. Secara tidak rasmi semua orang sedar bahawa kedua dua penerbitan ini adalah tanggan tanggan yang tersembunyi untuk PR.  Kedua dua penerbitan ini telah menjadi lebih popular dan setiap isu yang di keluarkan di ambil perhatian samada penyokong kerajaan atau penyokong pembangkang. UMA fikir blogger besar saperti GAP, Papagomo, The Unspinner, House PK, Flying Kick, Pisau Net dan lain, jika dapat bersatu alangkah baiknya bagi  mengimbangi pengaruh MKini dan MToday. Isu yang tuan tuan bawa tidak setakat menarik perhatian pembaca malahan kerap juga menarik perhatian pihak akhbar dan media arus perdana.

Kami blogger kecil tidak mempunyai akses untuk mendapat maklumat dari pihak yang bermaklumat. Memadailah kami menulis dari sudut persepsi rakyat.

Ada agenda tersembunyi di sebalik scroll banner.

UMA lihat ada agenda tersembunyi di sebalik scroll banner di Malaysiakini. Banner itu sengaja di buat sebegitu rupa supaya membangkitkan kemarahan orang cina terhadap orang Melayu.

Scroll banner yang mempamerkan semua parti besar di Semenanjung; PAS, DAP, PKR, UMNO dan BN.
Semua parti di wakili oleh tiga orang  tokoh kecuali UMNO di wakili dua orang tokoh dengan satu keris. Lambang keris sengaja di ujudkan bagi memberi kebencian yang berterusan bangsa cina kepada orang Melayu.


Jelas, pehak  media PR sengaja supaya api kebencian ini terus semarak dalam jiwa bangsa mereka sambil melaungkan bahawa UMNO sebuah parti perkauman negara. Sedangkan merekalah yang paling banyak memainkan isu perkauman dalam ceramah dan media mereka.

agbr47: blogger mesra kerajaan, bila kamu boleh bergabung untuk mengimbangi kekuatan Mkini?

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!