Halaman

Tuesday, June 5, 2012

Undi Pas tidak menjanjikan surga - Hadi

Sejak UMA kecil, surga telah dijanjikan kepada bukan sahaja ahli malahan pengundi PAS. Pelik juga bila Hadi bertukar aliran fahaman. Dah berapa kali UMA dan keluarga di kafirkan dek puak-puak ni. Tiba-tiba Hadi meyongsang arus aliran fikiran sendiri sedangkan dialah yang membakar kesongsangan itu kepada pengikut-pengikut PAS sejak dari zaman muda Hadi sendiri. Fatwa beliau sendiri hingga membangkitkan terkorban ahli-ahli PAS dan anggota keselamatan di Memali. Mat Sabu juga yang mendapat untungnya.

Setelah tua, nampaknya Hadi mula sedar segala kefahaman beliau sejak muda menyonsang dan bertentangan dengan ajaran agama Islam yang mulia. Sedikit demi sedikit Hadi beransur keluar dari fahaman beliau yang memecahkan akidah umat Islam dibumi bertuah ini. Berjayakah Hadi mengembalikan akidah jutaan ahli-ahli mereka itu pula?

Apa-apa pun berilah ruang untuk Hadi memperbetulkan kesilapan itu. Bukan mudah untuk orang menjilat semula air ludah yang pernah diludahnya. Hadi sedar segala perlakuan, percakapan dan tindakkan-tindakkan beliau akan dipersoal diakhirat nanti. Yang tak sedar-sedar hanya nik ajis sahaja lagi walaupun ada tanda beliau mula merasakan ada tentangan hebat dari pelbagai penjuru terhadap kesesatan yang dipeluporinya.

Kekadang jenaka juga, apabila Nik Ajis cuba bertapak kebelakang dengan nada sinis Hadi berjenaka kepada Nik Ajis supaya dia perlu terus melangkah kedepan.

 Sumber: Rakyat keliru angkara Nik Abdul Aziz, Hadi?

1 comment:

  1. Dah ramai dah yang termakan cakap tok guru nie....inilah akibat nya kalau perjuangan itu hanya untuk dunia....masyallah..hanya allah lah yang berhak menghukum nya...nauzubilah

    ReplyDelete

Catatan Popular

Listen To Quran

Listen to Quran

Srikandi 7

Confuse

Confuse

Abang dengan Pakcik duduk sini sampai PRK Merlimau tamat ye bang, ye pakcik!!! Eh! akak pun ade!!!